Elsősegély a leromlott talajoknak

Talajegészség

Savanyú vagy lúgos, tömörödött vagy túl laza, aszályos vagy belvizes. Minden kihívásra van ötletünk. Összetett rendszereket és hosszú távú megoldásokat felhasználva javítjuk talajaid állapotát és termőképességét.

A talajaid állapota mindennél fontosabb

Kevesebb bolygatás

Amikor a szántunk, azt mondjuk, hogy az egyik cél a talaj levegőztetése – ez a levegőztetés pedig fokozza a mikrobiológiai aktivitást, aminek köszönhetően felgyorsul a szerves anyag lebontása. A kíméletes és jól megválasztott talajművelés a szerves anyag növelésének egyik alapja.

Takarónövények alkalmazása

A takarónövények védelmet nyújtanak az erózió ellen, így megakadályozzák, hogy a szerves anyagban gazdag felső réteg lekopjon a csapadék vagy a szél hatására. Hozzáadott zöldtömegükkel növelik a szervesanyag-raktárt, valamint serketik a talajok biológiai aktivitását.

Okszerű tápanyag-gazdálkodás

A talajvizsgálat alapján végzett tápelem-utánpótlás segít megőrizni a talajbiológia egyensúlyát, valamint a megfelelő módon ösztönzi növények fejlődését, amelyek így nagyobb gyökértömeget növesztenek – ez pedig gazdagítja a szerves anyag készletet.

A talajok szervesanyag-tartalmának növelésével a modern mezőgazdaság számos problémája megelőzhető vagy orvosolható. Olyan mindennapi gyakorlatok ezek, amelyek könnyen alkalmazhatóak 5 és 500 hektáron is.

A Démétér Biosystems-nél nem áruljuk vagy manipuláljuk a talajéletet, hanem olyan körülményeket teremtünk, amelyben az magától virágzásnak indul.