A talajra alapozott gazdálkodás kora

Rólunk

Mondják, hogy senki sem bújhat ki a saját bőréből. Ez ránk is igaz: bármihez nyúlunk, első kérdésünk mindig az, hogyan profitálhatnak ebből a talajaink, és azon keresztül a gazdálkodók.

A talaj hármas egysége

A termékeny talaj 3 faktor, a biológia (talajélet), a kémia (tápanyag-gazdálkodás) és a fizika (talajszerkezet) egyensúlyán alapszik. A termőföldek beható ismeretére alapozott szaktanácsadási rendszerünk mindhárom tényezővel számol.

Olyan vetésforgót és tápanyag-gazdálkodási tervet javaslunk, amelyek segítenek a talajban lévő tápelemek hasznosulásában. Takarónövények használatával javítjuk a talaj szerkezetét és a gyökérzónában tartjuk az értékes tápanyagokat. Talajművelési és kijuttatási tanácsaink lehetővé teszik, hogy minden műveleted eredményes, ugyanakkor a talajhoz kíméletes legyen.

Az így létrejövő környezet ideális a talajlakó élőlények számára. A biológiai aktivitásnak köszönhetően növekszik az elérhető tápanyagok mennyisége, a szervesanyag-tartalom növekedésével pedig a javul a talaj szerkezete és vízgazdálkodása.

Teljes körű gondoskodás

Ügyfeleinket ugyanaz a kérdés foglalkoztatja: hogyan csinálhatom jobban azt, amit most is csinálok? Az inputárak emelkedése, a felvásárlási árak csökkenése és a szabályozások szigorítása mellett a megszokott módszerekkel már nem lehetünk sikeresek. Mit tegyünk akkor? Térjünk vissza a gazdaság legfontosabb erőforrásához: a talajainkhoz. Szilárdan hisszük, hogy a mezőgazdaságban mindennek – a sikernek, a megtérülésnek, a profitnak, az előrelépésnek – ez az alapja.

A hatékony talajerő-gazdálkodással jövedelmezőbbé és fenntarthatóvá válik a gazdaságod.

Részletes talajadatok

Mielőtt bármibe belefognánk, igyekszünk mindent megtudni talajaid biológiai, kémiai és fizikai tulajdonságairól.

A talajélet serkentése

Takarónövény-keverékeink élőhelyet és táplálékot biztosítanak legfőbb szövetségeseidnek, a talajlakó szervezeteknek.

Teljes technológiai javaslat

A vetésforgótól a tápanyag-gazdálkodáson át a talaj forgatásáig minden művelet megtervezésében számíthatsz ránk.

Precíziós kijuttatás és talajművelés

A táblákon belüli változatosságra figyelve minden inputanyag oda kerül, ahol a legjobban tud hasznosulni.