Építsd a talajaidat!

Takarónövények

Igazolt genetikai hátterű fajtákkal és saját receptek alapján összeállított keverékkel segítünk megőrizni talajaid termőerejét. Nem csupán terméket adunk: komplex agronómiai és agrotechnikai tanácsokkal kiegészített megoldást kínálunk.

Miért vess takarónövényeket?

Főnövényeid csak az év 2/3 részében takarják talajaidat és biztosítanak életteret, valamint táplálékot a talajon és a talajban élő szervezeteknek. A takarónövények a hiányzó 1/3-ban fejtik ki előnyeit: lazítják a talajt, felveszik és tárolják a tápanyagokat, a pillangós komponensek a légköri nitrogén megkötésével gazdagítják a talajodat. Emellett elnyomják a gyomokat, javítják a termőterületek vízgazdálkodását és otthont adnak a hasznos élőlényeknek.

Az eredmény? Javul a talajaid szerkezete, kevesebb növényvédő szert és műtrágyát használsz, jobb lesz a vízgazdálkodás, csökken a gyomok és kórokozók nyomása. Növekszik a termésátlag, csökken a ráfordítás, azaz több pénz marad a zsebedben. A kutatások alapján a haszon hektáronként nettó 25 000 – 100 000 forinttal lehet több.

Tudj meg többet a forgalmazott takarónövény fajtákról és keverékekről, valamint a kapcsolódó technológiáról a takaronovenyek.hu oldalon.